www.magazin-romanesc.de

Alocatie copil Germania


April 9, 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Alocatia pentru copii


Cine are dreptul la alocatie in Germania?

Daca traiti si munciti legal in Germania atunci aveti dreptul la alocatie pentru copiii dumneavoastra. Pentru a primi alocatia nu este obligatoriu ca copiii dvs sa traiasca in Germania, insa este obligatoriu sa fie in intretinerea dvs ! De exemplu, dvs munciti in Germania iar partenerul(sotia/sotul) locuieste cu copiii in Romania.

Cat este alocatia in Germania?
Cuantumul alocatiei lunare este, pentru primul si al doilea copil, in valoare de 184 de Euro. Pentru al treilea copil valoarea este de 190 de euro, crescand de la al patrulea copil la 215 Euro/luna. Daca copilul/copiii dvs sunt in Romania si incaseaza acolo alocatia, cuantumul alocatiei in Germania se va calcula scazand suma incasata in Romania.
Pana la ce varsta primeste copilul alocatia?
Alocatia pentru copii se poate acorda in Germania pana la varsta de 25 de ani ai copilului, in anumtie conditii! Conditiile vizeaza pregatirea scoalara/profesionala iar in acest sens trebuie prezentate dovezile pe care Familienkasse vi le va cere.

Cum intram in posesia alocatiei?
Printr-o cerere scrisa adresata autoritatilor (Familienkasse). La cererea institutiei responsabile va trebui sa prezentati diferite documente/dovezi in vederea acordarii alocatiei.
Ce trebuie sa fac daca primesc un refuz din partea autoritatii?
Refuzul este insotit de motivul/motivele pentru care cererea dvs a fost refuzata. Aveti la dispozitie cateva saptamani – o luna –( cititi cu atentie corespondenta) sa va manifestati protestul fata de refuzul primit. Aceasta actiune trebuie facuta in scris, respecatand perioada legala.

Servicii pentru Romanii din Germania
Frankfurt am Main
Tel: 01522.399.7005

Comentarii
www.magazin-romanesc.de

www.magazin-romanesc.de