www.magazin-romanesc.de

Credit imobiliar in Germania


February 7, 2014 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Credit imobiliar in Germania .

credit imobiliar in Germania

credit imobiliar in Germania

Esti imigrant roman in Germania, lucrezi, locuiesti in chirie. De ce sa nu faci pasul urmator : cumpararea unei locuinte in Germania.

Cumpararea unei locuinte in Germania este visul oricarui roman stabilit deja in frumoasa si prospera Germanie. Un credit imobiliar reprezinta cea mai lunga responsabilitate financiara din viata oricarui om. Asadar acest pas trebuie facut cu mare grija, obtinand cat mai multe si cat mai corecte informatii despre ce si cum trebuie facut atunci cand te-ai decis sa cumperi un apartament, o casa sau un teren in Germania.

Ce este un credit imobiliar in Germania ? Ei bine reprezinta suma de bani pe care banca sau institutia creditoare ii imprumuta tie pentru achizitionarea unei locuinte pe parcursul unei anumite periade de timp. Posesia este a ta, insa dreptul de proprietate il dobandesti definitiv atunci cand ai achitat ultima rata la banca.

Totul suna bine, nu-i asa ? Insa trebuie sa tii minte ca un credit imobiliar este un contract legal pentru tine, asadar orice intarziere la plata sau chiar mai rau neplata imprumutului poate duce la deposedarea locuintei si iti poate afecta capacitatea de a mai putea imprumuta bani pe parcursul vietii. Romanii din strainatate au fost deposedati de proprietati achizitionate prin intermediul unui credit imobiliar. S-a intamplat pentru romanii din America, din Spania si din Italia. In Germania lucrurile stau insa mult mai bine asta datorita si spiritului conservator al creditorilor germani.

Germania are un sistem aparte atunci cand vine vorba despre un credit bancar. Bancile germane nu evalueaza doar proprietatea in sine, ci evalueaza foarte riguros individul care doreste sa faca un credit. Astfel ca bancile germane se vor uita atent la :

  • venitul tau. Castigi suficienti bani incat sa poti acoperii ratele lunare, costurile de intretinere si costurile de zi cu zi pe care tu sau familia ta le necesita pentru viata cotidiana.
  • esti angajat, esti Gewerbe sau ai firma ta. Ai contract de munca pe o perioada determinata, pe perioada nedeterminata, este firma unde lucrezi o firma cu o reputatie buna, au fost de curand disponibilizari acolo, etc.
  • daca esti Gewerbe banca iti va cere contabilitatea ultimilor trei ani.
  • varsta reprezinta deasemenea un criteriu serios la care bancile germane se vor uita foarte atent. Cu cat esti mai aproape de varsta de pensionare cu atat reprezinti un factor de rist pentru ei.
  • alte credite pe care le ai. Asigurarea auto, rate lunare pe care le ai inca de plata pentru televizorul sau masina de spalat oricat de mici ar fi ele, toate reprezinta factori pe care orice banca germana le ia in considerare atunci cand soliciti un credit imobiliar in Germania.
  • conturi de economii pe care le detii tu sau membrii familiei tale
  • asigurari de sanatate sau asigurari de viata
  • alte venituri pe care tu le ai (  investitii, locuinte inchiriate, etc. )

In Germania pentru cumpararea unei locuinte cumparatorului i se cere de regula sa contribuie cu 20 % din costul locuintei ( EigenKapital ) . Astfel ca este bine sa faci economii din timp daca ai de gand sa iti cumperi o casa. Totusi au fost cazuri cand banca a acordat si 100 % din pretul locuintei daca s-au indeplinit majoritatea celorlalte criterii.

Impozitul pentru transferul proprietatii in Germania reprezinta intre 3,5%  – 5 % din valoarea proprietatii.

Costurile notariale reprezinta intre 1,20% – 1,5 %.

Comisionul agentiilor imobiliare este intre 3 % – 6 % din valoarea proprietatii.

Dobanda pentru un credit imobiliar in Germania este undeva intre 2 % – 4 % .

Puteti verifica online cu ajutorul urmatoarelor simulatoare de credit :

http://www.immobilienscout24.de/baufinanzierung/

http://www.baufi24.de/

https://www.ing-diba.de/baufinanzierung/neufinanzierung/rechner/

https://secure.immowelt.de/immobilienfinanzierung/index.aspx

Linkuri pentru cautarea de locuinte :

http://www.imobiliare-germania.com

http://www.immobilienscout24.de

http://www.immowelt.de/

http://www.immonet.de/

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii
www.magazin-romanesc.de

www.magazin-romanesc.de