www.magazin-romanesc.de

Cum sa cauti un loc de munca in Germania


May 7, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Pentru romanii stabiliti in Germania si pentru romanii care doresc sa plece la munca in Germania exista desigur intrebarea cum caut un loc de munca in Germania ?

cum sa cauti un loc de munca in germania

Cauta locuri de munca in Germania in ziare si reviste de specialitate.

Locurile de munca sunt publicate in rubrica de anunturi ale ziarelor ( de regula miercurea sau la sfarsit de saptamana ) in ziarele saptamanale, lunare, in revistele diveritelor industrii sau alte jurnale de specialitate. Consultati Frankfurter Allgemeinde Zeitung, Süddeutsche Zeitung, Die Welt, Handelsblatt si Frankfurter Rundschau sau diferite alte publicatii din zona unde va aflati gen Westdeutsche Zeitung, Stuttgarter Zeitung sau Berliner Zeitung. Puteti deasemenea chiar sa publicati un anunt cu locul de munca pe care doriti sa il ocupati sau cu serviciile pe care le oferiti.

Cauta locuri de munca in Germania pe internet.

In ultimii ani internetul a devenit una dintre cele mai populare canale prin care candidatii la un loc de munca cauta joburi. Online-Bewerbungen este acum una dintre cele mai folosite metode atat de candidati cat si de firmele angajatoare.

Portaulurile online de recrutare (Jobsbörsen) ofera posibilitatea cautarii unui loc de munca in functie de regiune, sector, salariu, etc. Poti deasemenea chiar sa adaugi CV -ul tau astfel incat firmele angajatoare sa aiba de unde sa aleaga candidatii.

Cauta locuri de munca in Germania la Arbeitsämter.

Oficile de munca (Arbeitsämter) au o lista insemnata de locuri de munca disponibile in Germania. Exista peste 800 de astfel de birouri in Germania. Puteti afla mai multe detalii pe www.arbeitsagentur.de

Cauta locuri de munca in Germania prin agentii de recrutare.

Agentiile de recrutare sau firmele de intermediere locuri de munca sunt listate pe internet sun numele de Arbeisverittlung. De obicei acestea se ocupa sau cauta sa angajeze pe o perioada determinata insa cu timul firma mama va poate angaja direct. Cele mai populare sunt Manpower si Adecco.

Cauta locuri de munca in Germania la targurile de joburi.

Targurile de joburi pot constitui o resursa insemnata pentru cei care cauta un loc de munca in Germania. La un targ de joburi puteti sa lasati CV – ul d-voastra, puteti sa aflati care firme cauta momentan potentiali angajati si deasemenea puteti afla si multe alte informatii folositoare despre piata muncii din orasul sau secorul in care va aflati.

Cauta locuri de munca in Germania prin aplicarea directa la o anumita firma.

Majoritatea firmelor in Germania au pe internet o sectiune dedicata viitorilor angajati. Puteti trimite online CV – ul d-voastra la o anumita firma impreuna cu o scrisoare de introducere.

Cauta locuri de munca in Germania prin networking.

Oriunde va aflati, pe facebook, la biserica, in piata, la discoteca, este important sa spuneti oamenilor, prietenilor sau cunostintelor ca sunteti in cautarea unui loc de munca. De multe ori jobul mult visat se afla la doi pasi de noi insa nu stim cum sa il vedem. Poate chiar vecinul cunoaste sau firma unde lucreaza el cauta sa angajeze chiar pe cineva cu experienta si calificarile tale.

 

 

Comentarii
www.magazin-romanesc.de

www.magazin-romanesc.de