Blog

Locuri de munca in Germania pentru cupluri


Locuri de munca in Germania pentru cupluri

munca in germania pentru cupluri

munca in germania pentru cupluri

Iata ca nici Germania nu a scapat de acest trend : romanii care cauta un loc de munca in cuplu si firmele sau agentiile de recrutare care vin cu oferte de joburi de acest fel.

Acest trend pe piata muncii s-a creat datorita faptului ca multi dintre pretendentii unui job in Germania nu doresc sa isi lase familia in Romania.

In Germania ofertele de munca pentru cupluri se gasesc in domeniul ingrijirii copiilor ( babysitter ) , ingrijirii persoanelor varstnice, gradinaritului, menaj, agricultura, fabrici sau chiar si in productie in special in industria alimentara.

Avantajele atunci cand te-ai hotarat sa pleci la munca in Germania in cuplu sunt diverse :

  • in primul rand nu mai trebuie sa intretii doua gospodarii. De ce sa platesti chiria, gazul, curentul, etc., etc.,  unul in Germania iar celalalt in Romania, cand poti pur si simplu sa muncesti si sa locuiesti impreuna in Germania.
  • in Germania in momentul in care sotii lucreaza amandoi, iar salariul unuia este considerent mai mare decat al celuilalt partener, se poate opta ca cel care castiga mai mult sa aplice pentru clasa  de impozitare 3 ( celalalt incadrandu-se implicit la clasa de impozitare 5 ) platindu-se astfel un impozit mai mic ca si suma totala. ( http://www.parmentier.de/steuer/steuer.htm?wagetax.htm )
  • avantajele sau beneficile de ordin psihic atunci cand se opteaza pentru munca in cuplu.  Si aici am sa dezvolt putin subiectul pentru ca am observat raspandirea unui fenomen axtrem de intalnit in randul romaniilor si anume “lasa ca plec eu tu ramai acasa sa ai grija de casa”. De ce ? Ma intreb de ce oare prefera romanii sa procedeze asa atunci cand se pune problema plecarii la munca in strainatate ? Ce poate fii mai frumos decat sa te bucuri impreuna de viata si munca in Germania ? Sa experimentezi impreuna acest pas facut. Sa inveti impreuna germana. Sa te intorci acasa dupa o zi de munca printre nemti si sa bei un pahar de vin sau o bere sau pur si simplu sa te simti bine impreuna: sot si sotie. Nu am inteles niciodata si nici nu o sa inteleg de ce unii prefera sa plece la munca in Germania singuri. E atat de groaznic dupa ce ca esti intr-o tara straina, dupa ce lucrezi opt, noua ore printre straini, dupa ce te deplasezi acasa in autobuzul sau trenul sau metroul plin de straini, sa mai ajungi in camaruta inchiriata sa stai de unul singur intre patru pereti gandindu-te ce face sotia sau sotul la ora asta in Romania, punand mana pe telefon incercand sa iti alini dorul. Nu ! Categoric nu !

Plecati la munca in Germania in cuplu ! Munciti, simtiti-va bine impreuna !

 

 

 

 


Uncategorized
January 19, 2014
Comentarii