www.magazin-romanesc.de

Piata muncii in Germania


May 7, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Germania are conditii de munca extraordinare. Muncitorii in Germania se bucura de unele dintre cele mai ridicate salarii din lume, beneficii extraordinare si un sistem social foarte protector.

piata muncii in germania

Salarii mari, conditii de munca la cele mai ridicate standarde, o siguranta a locului de munca si numeroase zile de concediu sunt unele dintre elementele care fac Germania una dintre cele mai atractive tari atunci cand vine vorba in ce tara alegem sa emigram.

Germania nu a fost atat de afectata de criza mondiala. Rata somajului este mica comparativ cu cea din Uniunea Europeana.

In Germania exista o diferenta insemnata ca si dezvoltare economica intre zona de est si cea de vest.

Somajul este mai ridicat in zonele rurale decat in marile orase. In servicii si in productie se cauta in continuare mana de lucru.

Vorbirea limbii germane este una dintre conditiile primordiale daca doresti un salar bun in Germania. Desigur poti gasi un loc de munca si daca nu vorbesti germana asa de bine insa sa nu ai asteptari prea mari in ceea ce priveste salariul.

In Germania se pune foarte mare accentul pe calificare. Este o practica comuna in Germania asa zisul Ausbildung prin care inainte sa intre in piata muncii candidatii trebuie sa faca un curs de 2 sau 3 ani inainte de a ocupa un loc de munca.

Diplomele de studii din Romania trebuie echivalate in Germania si sunt profesii care pentru a fi practicate chiar daca ai diploma si experienta in Romania, in Germania exista posibilitatea sa trebuiasca sa mai treci un examen sau sa mai urmezi anumite cursuri de echivalare.

Comentarii
www.magazin-romanesc.de

www.magazin-romanesc.de